Eğitim Sitesi

Asma Dolap Nedir? Asma Dolap Hakkında Kısaca Bilgi

Asma Dolap Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Asma Dolap:

Yerden yüksek, tavana kadar veya tavandan belli bir mesafe aşağıdan duvara montajı yapılarak sabitlenen dolap çeşididir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Bank: 1. Çoğunlukla bahçelerde ve parklarda oturulacak sıra. 2. Bir karayolu üzerinde durmak zorunda kalan taşıtların gidiş gelişe engel olmadan durmalarını sağlamak ve dar yollarda karşıdan gelen taşıtlarla karşılaşıldığı zaman yol vermek üzere yapılan ve yayaların yürümeleri için de kullanılan, toprak ya da çakıl kaplı yol kenarı. 3. Hendek veya dolgu şevlerini pekitmek için bırakılan toprak dayanak.

    Çimento: Çimento, su ile karıştırılıp hamur haline getirildikten sonra gerek havada, gerekse su içinde yavaş sertleşerek, yapay taş haline gelebilen bağlayıcı bir malzemedir. Yaklaşık %79 kalker ve %21 kil karışımından meydana gelir. Kalker ve kil 1450 C-1650 C'ye kadar fırınlarda pişirilerek fındık ve nohut büyüklüğündeki klinker elde edilir. Klinker belirli inceliğe kadar öğütülmeden reaksiyona girmez ve sertleşmez. Klinker öğütülürken içine %3-5 oranında alçı taşı ilave edilerek öğütülür ve öğütülmüş ve tane boyutu 90 mikrona kadar düşürülmüş toz halinde çimento elde edilir.

    Tek Eğimli Çatı Tipi: Duvarlar üzerine oturan tekil eğik düzlemlerden oluşur.

    Çiçeklik: İçine saksıların yerleştirildiği kap. İçinde çiçek yetiştirilen ve dekoratif nitelik taşıyan ve genellikle dikdörtgenler prizması şeklinde kutu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü