Eğitim Sitesi

Askerlik Eğitimi Nedir? Askerlik Eğitimi Hakkında Kısaca Bilgi

Askerlik Eğitimi Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Askerlik Eğitimi:

1. Bir askerî okulda verilen ve daha çok akademik yönü önem taşıyan eğitim.

2. Askerlik çağına gelen ve silah altına alınan gençlere uygulanan eğitim.

3. Henüz okul çağında bulunan ve orta dereceli ya da yüksek okullarda okuyan öğrencilere gerekli askerî bilgi ve becerileri kazandırmayı öngören eğitim.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Akademi: 1. Bilim dallarında, güzel ya da uygulamalı sanatlarda orta ve yüksek öğretim yapan kimi okullara verilen ad. 2. Üyeleri bilginlerden, yazarlardan, sanatçılardan oluşan bilim ve sanat kuruluşu.

    Bilgi: 1. Bir konuyu diğerlerinden ayırabilecek olan bütün özellikler içinden, yalnızca işe yarayabilecek olanlardır (knowledge) 2. İnsan aklının kapsayabileceği olgu, gerçek ve ilkelerin tümüne verilen ad. 3. İnsan anlığının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünsel ürün. 4. Genel olarak ve ilksezi biçiminde zihnin kavradığı temel düşünceler. 5. Bir yargılamada bulunabilmek için bilinmesi gereken öğelerin her birine verilen ad. 5. Bir şeyi bilme hali.

    Açımlama: Bir konuyu, bir sorunu ya da bir yazıyı ayrıntılarına değin gözden geçirerek anlatma, yorumlama ve çözümleme işi.

    Deneysel Ruhbilim: İnsan davranımının araştırma konusu yapılabilecek yönlerini deneysel yöntemlerle inceleyen ruhbilim dalı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü