Eğitim Sitesi

Asit Yağmuru Nedir? Asit Yağmuru Hakkında Kısaca Bilgi

Asit Yağmuru Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Asit Yağmuru:

1. Kükürt oksitleri, azot oksitleri gibi hava kirleticilerinin havadaki su molekülleriyle birleşmesiyle oluşan asit yağışının yağmur hâlinde yeryüzüne inmesi.

2. Atmosfere insan faaliyetleri sonucunda verilen asit oluşturan öncül moleküllerin sonucunda normalden daha düşük pH'ya sahip yağışların olması.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Asit Yağmuru:

Yakıtlardan çıkan kükürt oksit ve azot oksit gazlarının havadaki su buharı ile birleşip asit oluşturarak yağmur suları ile yeryüzüne inmesi.

 

Coğrafya Terimi Olarak Asit Yağmuru:

1- Sanayi kuruluşları, ev ve iş yerleri ile ekzozlardan havaya yayılan azot ve sülfür oksitlerin yağışlarla yere düşmesi. Atmosferde karbondioksit ve ısıyı tutan diğer gazların düzeyinin yükselmesidir.

2- Çoğunlukla enerji üretimi ve endüstriyel etkinliklerden kaynaklanan kimyasalların uygun meteorolojik koşullar altında yeryüzüne ulaşmasıyla oluşan yağmurlara denir.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Asit Yağmuru:

Esas olarak sanayi tesislerinden, konutların ısıtılmasından ve otomobillerden kaynaklanan, sülfür ve azot oksitleri içeren su buharı emisyonlarının yol açtığı asit çökelmesi.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    DNA Polimeraz: DNA polimeraz, DNA ikileşmesini sağlayan bir enzim. Bu enzimler bir DNA ipliğini kalıp olarak kullanır, onu okuyup, onun boyunca deoksiribonükleotitlerin polimerizasyonunu katalizler. Yeni polimerleşmiş molekül kalıp ipliği tamamlayıcıdır, ve kalıp ipliğin eski eşi ile aynı yapıya sahiptir.

    Pronefroz: Omurgalılarda görülen en basit böbrek tipi.

    Nikotinamit adenin dinükleotit: 1-Hücresel solunumda meydana gelen yükseltgenme ve indirgenme tepkimelerinde, elektron ve proton transferine yardım eden bir koenzim.2-NAD.

    Antimetabolitler: Normal fizyolojik işlev için gereksinen maddelere sıkı yapısal benzerlik gösteren maddeler, esas metabolitin kullanılmasını engelleyerek ya da onun yerini alarak etkisini gösterir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü