Eğitim Sitesi

Aşırı geliştirme Nedir? Aşırı geliştirme Hakkında Kısaca Bilgi

Aşırı geliştirme Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Aşırı geliştirme:

Geliştirme banyosunun normalden daha fazla etkileyici olması. Geliştirme banyosunun süresini uzatmak ya da sıcaklığını yükseltmek ve çalkalamayı artırmak buna neden olur. Böylece yoğunluk ve kontrast artar, pus ve benek oluşur.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Film: Fotoğraf çekilecek konunun görüntüsünü saptamak için ışığa duyarlı madde ile kaplanmış saydam taşıyıcı.

    LED (Light Emitting Diode): Işık saçan diod demektir. Genellikle elektronik aletlerde bir takım kontroller için kullanılan kırmızı, yeşil veya turuncu renkte ışık yayan ve cihazın herhangi bir bölümünün çalıştığını veya çalışmadığını gösteren ikaz işaretleridir.

    Obtüratör(Örtücü): 1- Poz süresini ayarlamaya yarayan mekanizmadır. Işığın film üzerine düşmesini sağlamak üzere açılır ve pozlama sağlandığı zaman kapanır. Objektifin içerisinde ya da filmin önünde bir perde şeklinde olabilir. 2- Film düzlemine ulaşacak olan ışık miktarının filmi ne kadar süre ile etkileyeceğini belirleyen mekanik parça. Saniyenin kesirleri ile ifade edilirler. (T, B, 1 saniye, 1/2sn , 1/4sn, 1/8sn, 1/15sn, 1/30sn, 1/60sn, 1/125sn, 1/250sn, 1/500sn, 1/1000sn ...)

    Alaminüt: Çarçabuk, anında, hemen, şipşak. / Banyosu içinde, bir karanlık kutu ve objektiften oluşan basit, körüklü fotoğraf makinesine verilen ad. (Fr à la minute)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü