Eğitim Sitesi

Aşırı Doymuş Çözelti Nedir? Aşırı Doymuş Çözelti Hakkında Kısaca Bilgi

Aşırı Doymuş Çözelti Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Aşırı Doymuş Çözelti:

1. Belirli sıcaklıktaki doymuş halinden geçici olarak daha fazla çözünen içeren çözelti.

2. Belirli şartlar altında (sıcaklık ve basınç) çözebileceği maksimum madde miktarından daha fazla madde çözmüş kararsız çözeltilerdir.

3. Herhangi bir çözücü içerisine eklenen katı maddenin belli bir yere kadar çözünüp daha sonra çözünmeyip dipte kalması ile elde edilen çözeltiye aşırı doymuş çözelti denir.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Enerji Seviyesi: Çekirdek etrafında aynı enerjideki elektronların bulunduğu yörüngelerdir.

    Amfoter Özellik: Bir maddenin kuvvetli asitler karşısında baz, kuvvetli bazlar karşısında asit özellik göstermesi.

    Yarı Soy Metal: Yarı soy metaller oksijenli asitlerle tepkimeye giren ama oksijensiz asitlerle tepkimeye girmeyen metallerdir. Bakır (Cu), Gümüş (Ag), Cıva (Hg) yarı soy metallerdir.

    Kimyasal Olay: Maddelerin birbirleriyle etkileşerek başka maddelere dönüşmesine kimyasal olay denir. Kimyasal olayda yeni ürünler oluştuğu için kullanılan maddelerin özellikleri kaybolur. Kimyasal olaylar arasında element ya da bileşikler arasında gerçekleşen elektriksel etkileşmeye de kimyasal reaksiyon denir. Kimyasal reaksiyonlarda; reaksiyonda kullanılan maddelere giren (reaktif) denirken, reaksiyon sonucu oluşan yeni maddelere de ürün adı verilir. Reaksiyona giren ve sonuçta oluşan ürün maddeler birbirinden farklıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü