Eğitim Sitesi

Asimilasyon (Özümleme) Nedir? Asimilasyon (Özümleme) Hakkında Kısaca Bilgi

Asimilasyon (Özümleme) Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Asimilasyon (Özümleme):

Kişilerin veya toplulukların bir başka toplumun kültürel yapısı içinde eritilerek yok edilmesidir. Bu yolla halklar, kendi özelliklerinden ve kültürlerinden uzaklaştırılırlar ve kendilerine yabancılaştırılırlar, egemen olan kültürün değerlerini benimseyip, onun çıkarlarını savunurlar.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Mektepli: Osmanlı Dönemi'nde alaylı askerlerin tersine mektepten yetişerek kıtalarda görev yapan subaylardır.

    Gulam Sistemi: Savaşlarda ganimet olarak alınan genç erkek tutsaklardır. Büyük Selçuklu Devleti'nde gulam olarak orduya alınır ve sıkı bir eğitimden geçirildikten sonra aynı adı taşıyan ordunun neferleri arasına katılırlardı. Yaya olarak hizmet verir ve maaş alırlardı. Gulam: Köle, uşak anlamına gelmektedir.

    Ebru: Daha çok cilt yapımında kullanılan bir kağıt boyama tekniğidir. Kola ve kitre gibi yapıştırıcılarla yoğunlaştırılmış su üzerine neftyağıyla sıvılaştırılmış yağlı boya dökülerek ince bir tel parçasıyla şekillendirilir ve bir kağıt bu boyalı sıvının üzerine konularak ve kaldırılarak elde edilir.

    Türkçülük: Osmanlı İmparatorluğu'nun son yıllarında, Turancılığın tersine 'vatan' kavramı buğün üstünde yaşanılan sınırlarla çevrili toprakları kabul eden düşünce akımı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü