Eğitim Sitesi

Aşılama Nedir? Aşılama Hakkında Kısaca Bilgi

Aşılama Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Aşılama:

Arı sütü üretimi veya ana arı üretimi amacıyla seçilen anaç koloniden genç kurtçukların özel kaşıklar kullanarak bulundukları gözlerden alınıp yapay ana arı yüksüklerine aktarılması. (Kurtçuk aktarımı, Larva transferi)

 

Biyoloji Terimi Olarak Aşılama:

Bazı bitkilerden elde edilen tomurcukların veya doku parçalarının başka bir bitkiye taşınmasına aşılama denir.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Krem bal: Süzme balın içerisine kristalleşmeyi başlatıcı olarak uygun özellikteki bir kristalleşmiş baldan belli miktarda ilave edilerek ve hazırlanan karışımın uygun sıcaklıkta saklanarak elde edilen, tereyağı gibi sürülebilen bal.

    Çanta tipi yemlik: Üst ölçüsü standart çerçeve ölçülerinde olup, içerisine arılar için hazırlanan sıvı veya katı yemleri vermek için, arıların bulunduğu çerçevelerin yanına konularak kullanılan plastik yemlik.

    Janter: Çerçeveye monte edilen; ana arının hapsolduğu fakat işçi arıların girip-çıkabildiği ve ana arının yumurtlamasına elverişli seyyar gözleri olan; bu özellikleriyle ana arı üretimi için kullanılan plastik düzenek.

    Çiçek tozu (Polen) çekmecesi: Kovan tabanının alt kısmında bulunan, çiçektozu (polen) kapanından geçen arıların düşürdüğü çiçektozlarının toplandığı çekmece.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü