Eğitim Sitesi

Ashap Nedir? Ashap Hakkında Kısaca Bilgi

Ashap Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Ashap:

Hz. Muhammed'in meclislerinde ve konuşmalarında bulunanlar, sahabeler.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Ashap:

Sahabe.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Ashap:

1. Arkadaşlar, dostlar, veliler.

2. Hz. Peygamber (s.a.v.) zamanında yaşamış, Müslüman olarak Peygamber Efendimizi (s.a.v.) çok kısa süre de olsa görmüş, onun sohbetinde bulunmuş ve yine Müslüman olarak ölmüş kimseler.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Kamu: Bir ülkedeki halkın bütünü.

    Cihangir: Dünyanın büyük bir bölümünü eline geçiren kimse.

    Maniheizm: Mani tarafından İran'da kurulan Musevilik dışın-daki bütün dinlerin pek çok özelliklerinin birleş-tirilmesiyle ortaya çıkan bir dindir. Öğretinin temeli iyilik kötülük karşıtlığına (Mazdaizm) da-yanmaktadır. İyilik; ışık ve ruhtur, kötülük de karanlık ve bedendir. Süryanice yazılmış ve Mani'ye dayandırılan yedi kutsal metin bu dinin temelini oluşturur.

    Jön Türkler (Genç Osmanlılar): II. Mahmut zamanında kurulan Harbiye ve Tıbbıye gibi batı tarzında eğitim veren kurumlardan yetişenlerin oluşturduğu Osmanlı aydınlarıdır. Batıya hayranlık duyan bu kesim, devletin dağılmasını önlemek amacıyla tüm Osmanlı halkını "Osmanlı Ulusu" adıyla birleştirmeye çalıştılar. 1876 yılında iki hükümet darbesi düzenleyerek önce Abdülaziz'i tahttan indirip yerine V. Murat'ı daha sonra da V. Murat'ı da tahttan indirip yerine II. Abdülhamit'i tahta çıkardılar. II. Abdülhamit'e Kanun-i Esasiyi kabul ettirerek Meşrutiyet Dönemi'ni başlattılar. II. Ab-dülhamit 93 Harbinde alınan yenilgiyi bahane ederek Meşrutiyet'e son verince pek çoğu yurt dışına kaçtı ve böylece Genç Osmanlılar Cemiyeti dağılmış oldu. İttihat ve Terakki Cemiyeti bu cemiyetin olmamasından doğan boşluğu doldurmuştur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü