Eğitim Sitesi

Asa Nedir? Asa Hakkında Kısaca Bilgi

Asa Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Asa:

Bazı kültürlerde güçlü kişilerin elinde bulundurdukları kıymetli sopalar.

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Asa:

Fotoğraf makinesi filminin ışığa olan duyarlılığını gösteren standart bir ölçü birimidir. Rakam ne kadar yüksekse filmin duyarlılığı artar, rakam düşükse duyarlılık azalır.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    İpek: İpek böceğinin ürettiği, yumuşak, çok sağlam, dayanıklı, parlak bir liftir. - Türkiye'de ipek böcekçiliğinin ve ipek ticaretinin merkezi Bursa'dır (Bursa'da bulunan Koza Han, 1492 yılında Osmanlı padişahı II. Bayezid tarafından yaptırılmıştır). - İpek dokumacılığı bundan 4600 yıl önce Çin'de başlamıştır.

    Bilim Devrimi: Modern bilimin temelini oluşturan, bilim tarihinin erken çağdaş döneminden beridir süregelen matematik, fizik, gökbilim, biyoloji, tıp ve kimya dallarında yaşanan düşünce ve doktrin devrimleridir.

    Bakteri: Toprakta, suda, canlılarda bulunan, çürüme, mayalanma veya hastalıklara yol açan, küresel, silindirimsi, kıvrık biçimde olan, bölünerek çoğalan, klorofilsiz, tek hücreli canlı.

    İkincil Analiz: Daha önce yapılan bir araştırma için toplanan ve kullanılan verilerin farklı bir araştırma sorusunu yanıtlamak için kullanılması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü