Eğitim Sitesi

Arşiv Nedir? Arşiv Hakkında Kısaca Bilgi

Arşiv Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Arşiv:

Yayınlanmış veya yayınlanmamış tüm programlara ait veya program yapımı amacıyla kullanılabilecek, televizyon kanalı tarafından çekimi yapılmış ya da dış kaynaklardan elde edilmiş her türlü görüntüler bütünü.

 

Tarih Terimi Olarak Arşiv:

Belgelerin ihtiyaç halinde kullanılmak üzere konulduğu yere denir.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Arşiv:

Geçmiş ile yaşanan çağ arasında bağlantı kurulan, gerçek veya tüzel kişilerin faaliyetleri sonucu oluşturdukları ya da sonradan kazandıkları hukuki, sosyal, idari değer ifade eden her türlü belge ve bilgilerin toplandığı yer.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Figüran: Genellikle tiyatro ve sinemada, konuşması olmayan veya konuşması çok az olan rollere çıkan kimse.

    Çoklu Platform: Metin, görüntü, grafik, çizim, ses, video ve animasyonların bilgisayarda gösterilmesi, dosyalarda saklanması, bilgisayar ağından iletilmesi ve sayısal olarak işlenmesi gibi çeşitli bilgi kaynaklarının bir arada olması.

    Podcast: Bölümler halinde yayınlanan ve genellikle birçok web sitesi üzerinden yüklenebilen bir dizi sayısal ortam (işitsel ve/veya görsel) dosyası.

    Soğuk Prova: Programın görsel biçiminin ve kilit ekibinin, program tasarım ve iş hedeflerine uygun şekilde hazırlanıp düzenlendiğini gözlemlemek amacıyla, kamera kaydı yapılmaksızın gerçekleştirilen prova.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü