Eğitim Sitesi

Arduvaz Nedir? Arduvaz Hakkında Kısaca Bilgi

Arduvaz Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Arduvaz:

Mikalı taş plakalardan oluşan bir tür çatı kaplama malzemesi.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Arduvaz:

Yapraklar halinde dilinebilen, Siyah - gri - mavimsi killi şistten üretilen doğal taş çatı kaplama malzemesidir. Boyutlar ve şekil elde veya fabrikasyon olarak sağlanır.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Mabet: Tapınak.

    Neoklasisizm (Yeni Klasikçilik): Klasik üsluba olan hayranlık yüzünden o nitelikte yapıt vermeyi amaç edinen görüş. Avrupa'da 1770-1830 yılları arası Antik Çağ sanatına özenen resim, heykel ve mimarlık anlayışı. Yunan-Roma örneklerinden alınmış düz çizgili, anıtsal, huzur verici ögelerin birbirlerine ölçü ve sayı bakımından yasalı bir disiplin içinde bağlılığı, çıkıntılı kabartmalardan kaçınma bu sanat üslubunun özellikleridir.

    Takviye Kulesi: Bir yapının sağlamlığını pekiştirmek amacıyla yapının mimari dokusuna uygun bir şekilde inşa edilen kule.

    Salon: Fransız Krallık Resim ve Heykel Akademisi üyelerinin sergilerine verilen ad. Sözcük bu sergilerin Louvre'daki Apollon Salonu'nda açılmasından kaynaklanmaktadır. Sergi 1737'den Fransız Devrimi'ne kadar iki yılda bir, daha sonra ise, yılda bir açıldı. Akademizmin katı kurallarına bağlılığından ötürü, ileri sanatsal çabaları reddetmesi yoğun tepkilere neden olunca, 1863'te salona alınmayan sanatçılar için III. Napoleon'un buyruğuyla ayrı bir Salon des Refusés açıldı. 1881'de yeniden örgütlenen salon, hala yeni ve ilerici eğilimlere karşıt tutumunu sürdürmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü