Eğitim Sitesi

Archie Nedir? Archie Hakkında Kısaca Bilgi

Archie Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Archie:

Internet üzerindeki bilgileri otomatik olarak derleyen, düzenleyen ve kullanıma sunan bir sistem. Archie'nin ilk uygulamaları sadece Internet üzerindeki tüm FTP arşivlerini tarayıp index oluşturmakta, aradığınız dosyaların Internet üzerindeki hangi makine ve dizinlerde olduğunu listelemekteydi. Daha sonraki uyarlamaları diğer bilgi türlerini de sağlamaktadır. Arşiv makinesi (archive site), Gopher, Geniş Alan Bilgi Hizmet Birimleri (Wide Area Information Servers).

 

Bilgisayar Terimi Olarak Archie:

Genel kullanıma açık anonymous FTP dosyalarını aramak için kullanılan bir araç.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    İstenmeyen e-posta (SPAM): Gönderi yapılan kişiler tarafından talep edilmemiş olmasına rağmen büyük sayılarla gönderilen e-postalara İstenmeyen e-posta (SPAM) denmektedir. İstenmeyen e-postalar genelde reklam amaçlı olmaktadır. İstenmeyen posta olaylarında önemli olan e-postaların içeriği değil, çok büyük sayılarda gönderiliyor olması önem taşımaktadır.

    Co-mail: Şirket Postası. Company Mail'in Kısaltmasıdır. Tur operatörü ve Seyahat Acentelerinin kendi iç bünyelerinde haberleşme sistemidir. Tur operatörü tarafından uçakla seyahat acentesine gönderilir.

    DOS: Bilgisayarın bilgi girişi ve depolama işlemleri için hazır hale gelmesini sağlayan işlemler topluluğu. Dos İşletim Sistemi.

    Audio Mixing: Mic-Mikser veya diğer bir ses miks cihazı kullanılarak değişik bir audio direkt olarak orijinalinin üstüne kaydedilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü