Eğitim Sitesi

Arboretum Nedir? Arboretum Hakkında Kısaca Bilgi

Arboretum Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Arboretum:

1. Bilimsel araştırma ve gözlem amacıyla orijini ve yaşları belli, her biri doğru ve dikkatli bir şekilde bir araya getirilmiş olan çoğunluğu ağaç ve diğer odunsu bitki taksonlarının uygun seçilmiş alanlarda yetiştirilip sergilendiği tabiat parçaları.

2. Doğru biçimde etiketlenmiş odunsu ve otsu bitkilerin teşhisi ve bilimsel araştırmalar amacıyla bir araya getirilip yetiştirildiği ortamlar.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Afaziya: Beyin merkezlerinin hastalanması ya da zedelenmesi sonucu olarak bazı sembolleri (yazı ve söz olarak) tanıyamama durumu.

    Şilomikron: Trigliseritlerin albumin adı verilen proteinlerle kaplanarak meydana getirdiği süt görünümlü yağ damlacıkları.

    Jeotropizma: Yere doğru ya da yerden zıt yön deki bir büyüme tepkisidir. Büyüme üzerine yerçekiminin etkisi.

    Kitin: 1. Böceklerin vücudunu örten sert örtü. 2. Eklembacaklıların dış iskeletini ve birçok mantarın hücre duvarını teşkil eden, suda erimeyen, boynuz özelliğinde bir protein-polisakkarittir. 3. Eklembacaklılar tarafından dış iskeletin kurulmasında kullanılan karbohidrata kitin denir. 3. Oldukça dayanıklı yapıda, N-asetil glikozamin'den meydana gelmiş, bir tür nötr polisakkarit.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü