Eğitim Sitesi

Arazi Nedir? Arazi Hakkında Kısaca Bilgi

Arazi Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Arazi:

Geniş anlamıyla yeryüzündeki bütün kara yüzeylerini ifade eder. Dar anlamıyla da bir kişiye, köye, kasabaya, il veya ülkeye ait topraklar.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Arazi:

Sınırları yeterli vasıtalarla belirlenmiş, yatay ve düşey sınırları bulunan zemin parçasıdır.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Arazi:

Yeryüzü parçası, yerey, yer, toprak.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Arazi:

Belirli bir ekonomik değer ihtiva eden, üç boyutlu yaşamsal kullanıma doğrudan ya da dolaylı yönden araç edilen yeryüzü parçası.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Dağ Çayırları: Dağlarda, ağaç sınırının üstündeki alanlarda yazın yeşeren, çiçeklenen ve çoğu kez yaylacıların hayvanlarını otlattıkları çayırlar.

    İlkel Zaman: Günümüzden yaklaşık 600 milyon yıl önce sona erdiği varsayılan jeolojik zamandır. İlkel zamanın yaklaşık 4 milyar yıl sürdüğü tahmin edilmektedir. Zamanın önemli olayları : Sularda tek hücreli canlıların ortaya çıkışı. En eski kıta çekirdeklerinin oluşumu. İlkel zamanı karakterize eden canlılar alg ve radiolariadır.

    Çözünme: Kayaçların bileşimindeki minerallerin su etkisi ile değişime uğramasıdır. Özellikle suda çözünmüş karbondioksit, suyun asitlik derecesini artırdığından kalkerli kayaçların çözünmesinde etkilidir.

    Tortullaşma: Yeryüzünün aşındırılmasıyla meydana gelen çeşitli büyüklükteki unsurların taşınarak çukur sahalarda (göl, deniz ve okyanus tabanları gibi) biriktirilmesi sürecidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü