Eğitim Sitesi

Arazi Maketi Nedir? Arazi Maketi Hakkında Kısaca Bilgi

Arazi Maketi Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Arazi Maketi:

Düzenlenecek toprak parçasının mevcut durumunu ya da alacağı biçimi gösteren maket.

 

İnşaat Terimi Olarak Arazi Maketi:

Düzenlenecek toprak parçasının mevcut durumunu ya da alacağı biçimi gösteren maket.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Ters Eğim: Mevcut çatı eğim düzleminin parapet, baca, gibi engelle karşılaştığı durumlarda yağmur suyunun engelin yanlarından dolaştırılmasını sağlamak için, çatı eğiminin aksine ters bir eğimle yükseldiği çatı noktalarını tarif eder.

    Nikel: Atom numarası 28, atom ağırlığı 58,71, yoğunluğu 8,9 olan gümüş parlaklığında, demir sertliğinde, kolay işlenebilen ve kolayca tel durumuna getirilebilen bir elementtir. Nikel paslanmaz çelik, mıknatıs, bozuk para ve özel alaşımlar gibi birçok endüstriyel ve son kullanıcı ürünlerinde kullanılmaktadır. Ayrıca cama yeşil renk vermek amacıyla da kullanılmaktadır. Nikel her şeyden önce bir alaşım metalidir. Bu nedenle alaşım olarak birçok kullanım alanı mevcuttur. Bu alaşımlar bakır, krom, alüminyum, kurşun, kobalt, gümüş ve altın ile yapılan alaşımlardır.

    Modern Halı: En çok asimetrik, geometrik desenler, büyük çiçekler ile desenlendirilmiş ya da desensiz düz olabilen, mor, turuncu, yeşil gibi canlı renkler veya pastel renklerin kullanıldığı modern tarzı yansıtan halılardır.

    Büz: Boru, künk. Betondan drenaj ve pissu borusu

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü