Eğitim Sitesi

Arama Motoru Nedir? Arama Motoru Hakkında Kısaca Bilgi

Arama Motoru Terimi Hakkında Bilgiler

Elektronik Ticaret Terimi Olarak Arama Motoru:

İnternet sitelerini arşivleyerek, kullanıcıların aradıkları konulardaki site ve sayfaları hızlı ve kolay bir şekilde bulmalarını sağlayan özel web siteleridir. Google, Yandex, Bing, Yahoo en popüler arama motorları arasında yer alırlar.

 

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Arama Motoru:

Anahtar kelimeler veya belirtilen diğer terimlerle İnternetteki mevcut verileri arayan bir bilgisayar işlevi veya bu işlevin bulunduğu bir programdır.

 

    Benzer Elektronik Ticaret Terimleri

    Elektronik veri değişimi-EVD: Standart bir formda yazılmış olan bilgilerin bilgisayarlar arasında aktarımı ve otomatik olarak yorumlanıp işlenebilmesi. (electronic data interchange-EDI)

    Basit veri elemanı: Tek bir değer taşıyan veri elemanı. (Simple data element)

    Yazılım: Yazılım, elektronik aletlerin kendileri için tasarlanmış görevleri yapmaları için bilgisayar dilinde hazırlanmış komutlarına verilen isimdir. Başka bir deyişle dijital cihazların kendi işlevlerini yerine getirmelerini ve farklı cihazlarla veri değişimi yapmalarına yarayan programların tümüdür.

    Dijital ticaret: Dijital ticaret, elektronik ticaret ve e-ticaret ile aynı anlama gelmektedir. İnternet üzerinden ziyaretçilerin dijital veya fiziki ürünleri para karşılığında satın almasına denir. Kısaca tanımlamak gerekirse, ticaretin dijital, elektronik gerçekleşmesi durumudur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektronik Ticaret Terimleri Sözlüğü