Eğitim Sitesi

Arama Motoru Nedir? Arama Motoru Hakkında Kısaca Bilgi

Arama Motoru Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Arama Motoru:

Anahtar kelimeler veya belirtilen diğer terimlerle İnternetteki mevcut verileri arayan bir bilgisayar işlevi veya bu işlevin bulunduğu bir programdır.

 

Elektronik Ticaret Terimi Olarak Arama Motoru:

İnternet sitelerini arşivleyerek, kullanıcıların aradıkları konulardaki site ve sayfaları hızlı ve kolay bir şekilde bulmalarını sağlayan özel web siteleridir. Google, Yandex, Bing, Yahoo en popüler arama motorları arasında yer alırlar.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Cost per Action (CPA): Yapmış olduğunuz faaliyet/eylem başına ücretlendirme olarak belirlense de tam olarak Türkçe karşılığı yoktur. Ancak belirli bir şey yaptığınızda, örneğin bir alışveriş, karşı tarafa yapılan ödemedir.

    Click-Tracking: Gelen ve giden linkleri takip etmek için script kullanımıdır.

    On-page SEO: Site içi SEO. Web sitesi içinde meta etiketlerini (title, description, keyword), h etiketlerini, içerik yoğunluğunu, anahtar kelime yoğunluğunu, kalın (strong) ve vurgulu (em) etiketleri vb. noktaları mantıklı şekilde düzenleyerek SEO'nun bir aşaması bitirilmiş olur. SEO'nun bu şekildeki ikinci aşaması off-page SEO (site dışı SEO)'dur.

    Google Fresh Bot: Sitemizdeki en popüler ve en yeni içeriklerle ilgilenir ve sitedeki bütün içerikleri veritabanına kaydeder.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü