Eğitim Sitesi

Apa Nedir? Apa Hakkında Kısaca Bilgi

Apa Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Apa:

1. İslamiyet öncesi Türk devletlerinde, devlet içerisinde çeşitli görevleri olan sivil yöneticiler “Apa” olarak adlandırılır.

2. (Eski Türkler'de) Ecdat, büyük baba.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Karşı Devrim: Bir devrimin getirdiklerini ortadan kaldırmak ve geriye döndürmek için girişilen siyasal eylemdir. Ülkemizdeki karşı devrimciler takiyye yoluyla kendilerini gizlemeye çalışırlar. Amaçlarına ulaşmak için yüce dinimizi kullanır, her yolu dener, her türlü ahlaksızlığı yaparlar.

    Arabesk: İslam ülkelerinde görülen birbirleriyle kesişen geometrik ve çizgisel ögelerden oluşan bir bezeme türü.

    Berberiler: Kuzey Afrika'nın yerli halkıdır. Fas, Cezayir, Tunus, Libya ve Mısır'da aşiretler halinde,genellikle göçebe olarak yaşarlar.

    Evkaf: Vakıf kelimesinin çoğuludur.Vakıflar, vakfedilen şeyler anlamındadır. İslam kültüründe, eğitsel, toplumsal, dinsel ve kültürel gereksinmeleri karşılamak amacıyla kurulan örgütlere vakıf denilir. Vakıf örgütlerine bağışlanan veya ayrılan mal ve gelirlere de evkaf denilir. Vakıflar imaret, han, hamam, yol, köprü, kervansaray, çeşme, camii, medrese, aşevi, şifahane ve mescit gibi binaları inşa etmek ve işletmek amacıyla örgütlenirlerdi. Vakıflara bağışlanan mallara ve paralara devlet karışmaz ve el koymazdı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü