Eğitim Sitesi

Antiseptiklerin Etkisi Nedir? Antiseptiklerin Etkisi Hakkında Kısaca Bilgi

Antiseptiklerin Etkisi Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Antiseptiklerin Etkisi:

Kimyasal antiseptiklerin mikroplar üzerinde nasıl etkili oldukları tam olarak açıklanamamıştır. Bu maddeler doğrudan doğruya mikrop hücresine girerek yaşamsal işlevlerini engelleyebileceği gibi, mikrop hücresinin dış zarını eriterek de yıkıcı etki gösterebilir. Ne var ki birçok antiseptik normal hücreler üzerinde de aynı etkiyi yapar. Bu yüzden bu maddelerin dikkatli kullanılması gerekir. Bazı antiseptikler ağızdan alındığında ya da vücuda şırınga edildiğinde ağır sonuçlara, hatta ölüme yol açabilir.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Hemaglütinasyon: Kan yuvarlarının aglütinasyonu.

    Travma: 1- Bir doku veya organın dıştan gelen bir darbe ile yapısının veya biçiminin bozulması sonucu oluşan yara. Psikolojide ise canlı üzerinde bedenen ve ruhen önemli etki ve iz bırakan durum. 2- Bir doku veya organın yapısını, biçimini bozan ve dıştan mekanik bir tepki sonucu oluşan yerel yara.

    Üremi: Böbrek yetmezliği sonucu kanda üre, kreatinin gibi maddelerin artması. Kandaki üre oranının normalin üzerinde olması halidir.

    Cerrahi: Tıbbın en eski dallarından biridir. İlaçla ya da başka tedavi yöntemleriyle iyileştirilemeyen hastalıkların, yaralanmaların, vücuttaki yapı bozukluklarının ameliyatla onarılmasına ya da hastalıklı organı kesip çıkararak iyileştirilmesine dayanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü