Eğitim Sitesi

Antiseptik Nedir? Antiseptik Hakkında Kısaca Bilgi

Antiseptik Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Antiseptik:

Mikropları, yani insan, hayvan ve bitkilerin dokularına yerleşerek hastalığa yol açan bakteri, virüs, mantar gibi tek hücreli asalak canlıları yok etmek sağlıklı yasamın temel koşullarından biridir. Antiseptik, antibiyotik ve dezenfektan gibi değişik adlarla anılan bir çok madde bu amaçla geliştirilmiştir. Ama genel olarak mikrop öldürücüler denen bütün bu maddelerin bazı özellikleri ve kullanımları farklıdır.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Antiseptik:

Vücudun çeşitli kısımlarını mikroplardan arındırmak için kullanılan kimyasal madde, mikropları öldürücü özelliği olan.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Antiseptik:

1. El, yüz, vücuttaki hastalık yapan mikroorganizmaları kimyasal maddelerle etkisiz hale getirme veya yok etme işlemi için kullanılan madde.

2. Canlı vücudunda organizmanın içinde ya da vücut yüzeyinde mikropların çoğalmasının ve canlıya zarar vermesini önleyen maddelerdir.

 

Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Antiseptik:

Mikropları, yani insan, hayvan ve bitkilerin dokularına yerleşerek hastalığa yol açan bakteri, virüs, mantar gibi tek hücreli asalak canlıları yok etmek için kullanılan madde.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Doşa Sistemi: Ayurveda'ya göre insan vücudu 3 elementten oluşur ve bunlardan her biri Doşa'dır. Doşa'lar insanların fizyolojik ve biyokimyasal aktivitelerini düzenler. İnsanlar çoğu zaman bir veya ikisine hakim olsa bile bu 3 elementin birleşimi etkindir.

    Halotan: Anestezik bir madde.

    Yalancı Parazitlik: Parazit gerçekte konak vücudunda yerleşmemiş olduğu hâlde yerleşmiş gibi görünmesidir. Fasciola ile enfekte karaciğer yiyenlerin dışkısında fasciola yumurtasının görülmesi buna örnektir.

    Endojenik: Dahili olan.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü