Eğitim Sitesi

Anti-statik bez Nedir? Anti-statik bez Hakkında Kısaca Bilgi

Anti-statik bez Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Anti-statik bez:

Objektifleri ya da saydamları silmek için ve statik elektrikten kaynaklanan toz zerreciklerini uzaklaştırmak için kullanılan ilaçlı bez.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Hâkim Renk: Bir tonun veya tek bir rengin diğer renklere nazaran baskın şekilde bir fotoğrafa hâkim olmasıdır. Bu durum, ışığın kalitesinden dolayı meydana gelebileceği gibi çekim koşullarına uymayan renk ısısında bir filmin kullanılması, yanlış filtrenin takılması veya banyonun yanlış uygulanması gibi etkenler sonucunda da ortaya çıkabilir.

    Fikser(Saptama Banyosu): Işığa duyarlı malzemelerde poz görmeyen kısımlardaki emülsiyonun atılmasını sağlayan banyo işlemi. Film artık ışıktan etkilenmez hale gelir.

    Vizör: 1. Fotoğraf makinesinde fotoğrafı çekilecek konunun görülmesini sağlayan, görüntü alanının sınırlarını gösteren optik sistem. 2. Fotoğraf makinelerinde konuyu kadrajlamaya (çerçevelemeye) yarayan düzenek, bakaç. (viewfinder system)

    Odaklama: Fotoğrafı çekilecek olan cismin seçik (net) bir görüntüsünün elde edilmesi için, odak noktasının odak düzlemi (film düzlemi) üzerine düşmesini sağlama işlemi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü