Eğitim Sitesi

Anket Nedir? Anket Hakkında Kısaca Bilgi

Anket Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Anket:

Analiz için yararlı olacak bilgi toplamak için tasarlanmış yöntem, ön araştırma.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Anket:

Önceden hazırlanmış soruların yazılı olarak üzerinde inceleme yapılan insanlara doğrudan yöneltilmesi ve sonuçlarının değerlendirilmesidir.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Anket:

Veri toplamada kullanılan ölçme aracı.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Anket:

Konuyla ilgili bilgilerin özgün yazılı sorular yoluyla ve bir mülakatçı aracılığıyla kişilerden elde edilmesi esasına dayalı bir veri toplama biçimi.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Anket:

Bir konu ile ilgili bilgilerin özgün yazılı sorular yoluyla ve bir mülakatçı aracılığıyla kişilerden elde edilmesi esasına dayalı veri toplama biçimi.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Ayrımcılık: Farklı olması sebebiyle saygı gösterilmeme davranışına ayrımcılık denir. Herkesin adil tutumlara ve saygı görmeye hakkı vardır. Ancak ayrımcılık yaptığında o kişiye bir özelliğinden dolayı farklı davranışlar sergilenir. Birisine özelliğinden dolayı haksız ve kötü davranılıyorsa o kişiye olumsuz ayrımcılık yapılmış olur. İnsanların ayrımcılığa uğradığı konular ise; cinsiyet, engellik, ırk, yaş, cinsel tercihleridir.

    Pazar: 1. Satıcıların belirli günlerde mallarını satmak için sergiledikleri belirli geçici yer: Perşembe pazarı, Salı pazarı. 2. Belli bir şeyin satıldığı yer. 3. Alım, satım, alışveriş.

    Sosyal Bilimler: İçinde insan olan ve topluma ait olan bütün unsurların incelendiği bilim dalına sosyal bilimler denir.  Sosyal bilimler; tarih, coğrafya felsefe, psikoloji, sosyoloji, arkeoloji, antropoloji, ekonomi ve siyaset gibi birçok bilim dalını içine alan geniş bir bilimdir.

    Yargı: Yargı: Yasalara göre mahkemece bir olay veya olgunun doğuşuna etken olan sebeplerin de göz önünde bulundurularak değerlendirilmesi sonucu verilen karar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü