Eğitim Sitesi

Ankastre Nedir? Ankastre Hakkında Kısaca Bilgi

Ankastre Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Ankastre:

Mutfağınıza, mekanınıza veya dekorunuza ek yeri belli olmadan uyacak şekilde özel olarak yerleştirilen alet.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Ankastre:

1. Bir oyuğa ya da yuvanın içine yerleştirilmiş, gömülmüş olan.
2. Bir ucu sabit kiriş, gömme.
3. Buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi veya benzeri ürünlerin genelde mutfak içerisinde bir yuvaya yerleştirilerek mekanın genel havasını bozmayacak şekilde kapaklanmasından oluşan ürün tipine verilen ad.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Liquid Crystal Display (LCD): Yani Sıvı Kristal Ekran elektrikle kutuplanan sıvının ışığı tek fazlı geçirmesi ve önüne eklenen bir kutuplanma filtresi ile gözle görülebilmesi ilkesine dayanan bir görüntü teknolojisidir.

    Hafıza Kartı Girişi: Özellikle fotoğraf makinelerinde kullanılan hafıza kartlarında bulunan fotoğrafları veya destekliyorsa MP3 dosyalarını direkt olarak televizyonda göstermeye ve oynatmaya yarar.

    HD TV: High-Definition (Yüksek Çözünürlüklü) Televizyon (HDTV), geleneksel analog TV'lerden çok daha yüksek bir çözünürlüğe sahip olan dijital bir TV'dir. Yakın geleceğe kadar tüm TV'ler dijitale değiştirilecektir. Dijital TV hakkında daha fazla bilgi Digital UK'de bulunabilir.

    Hoparlörlü Telefon: Bir mikrofon ve hoparlör, araba kullanırken veya başka işlerle uğraşırken elleriniz serbest sohbet etmenizi sağlayan harika özelliklerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü