Eğitim Sitesi

Ana arı yüksüğü (Ana arı gözü) Nedir? Ana arı yüksüğü (Ana arı gözü) Hakkında Kısaca Bilgi

Ana arı yüksüğü (Ana arı gözü) Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Ana arı yüksüğü (Ana arı gözü):

Ana arı üretiminde ve arı sütü üretiminde kullanılan, balmumundan veya plastikten yapılan, iç çapı 8,5 - 9 mm. olan çanak. Arıların ana arı yapmak için oluşturduğu meme başlangıcı.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Bal: Türk Gıda Kodeksi 2000/39 sayılı bal tebliğine göre bal; arıların çiçek nektarlarını bitkilerin veya bitkiler üzerinde yaşayan bazı canlıların salgılarını topladıktan sonra kendine özgü maddeler karıştırarak değişikliğe uğratıp bal peteklerine depoladıkları tatlı madde.

    Yumurta: Normal koşullarda ana arılar tarafından döllü ya da dölsüz ve işçi arılar (yalancı ana) tarafından sadece dölsüz olarak petek gözlerine bırakılan ana arı, işçi arı ve erkek arı adayları.

    Kap arısı: Güney Afrikanın Güneybatı sahil bölgesine lokalize olmuş, işçi arıları spermatekaya sahip olan ve işçi arıların bıraktığı dölsüz yumurtalardan nadiren de olsa ana arı yetiştirilebilen bir genotip. (Apis mellifera capensis)

    Erkek arı kapanı: Kovan uçma deliği önüne konularak erkek arıların veya yabani arıların kovana girişini veya ıslah çalışmalarında erkek arıların kovandan çıkmasını engelleyen bir tuzak.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü