Eğitim Sitesi

Altyapı Nedir? Altyapı Hakkında Kısaca Bilgi

Altyapı Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Altyapı:

Eytişimsel dünya görüşüne göre toplumun temelini oluşturan ve siyasa, hukuk, ahlak, eğitim, din gibi üstyapı öğelerini etkileyen ekonomik yapı.

 

Tarih Terimi Olarak Altyapı:

İnsanın üretime yönelmiş çaba ve bilgisini, üretimde kullanılan araçlarla, üretim yöntemlerini ve üretim ilişkilerini içine alan ekonomik temel için kullanılan genel kavram.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Altyapı:

Su, elektirik, kanalizasyon, yol gibi tesislerin tamamına verilen ad, enfrastrüktür.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Altyapı:

Mesken, iş veya diğer amaçlı kullanılan bina ve bölgeleri destekleyen kanalizasyon, yol, elektrik, su, gaz, telekomünikasyon ve arıtımdan oluşan yapı bütünüdür.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Altyapı:

Bir kentte, yapı yapılabilmesi veya yapılan yapının içinde oturanlara yeterli bir barınma sağlayabilmesi için bulunması gereken yol, su, elektrik, gaz, atık su, yağmur suyu ve benzeri yapılar.

 

İnşaat Terimi Olarak Altyapı:

Su, elektrik, kanalizasyon, yol gibi tesislerin tamamına verilen ad, enfrastrüktür.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Kişisel Proje Sergisi: Öğrencilerin hazırladıkları projeleri yılın sonunda kurulan stantlarla sergilemesidir. Sergi sırasında öğrenci, öğretmen, veli ve konuklara tüm proje aşamalarını ayrıntılı bir şekilde anlatır, gösterimini yapar.

    İçtepi: 1. Bir iş yapmak, bir eyleme geçmek için duyulan ve bireyin engelleyemeyeceği kadar güçlü istek. 2. Bireyi, doğrudan doğruya eyleme geçmeye zorlayan güçlü dürtü.

    Dönem: Derslerin başladığı tarihten yarıyıl tatiline, yarıyıl tatili bitiminden ders kesimine kadar geçen süre. Yarıyıl.

    Budunbilim: İnsanı konu edinen, özellikle ilkel toplumları ve onların özdeksel ve tinsel kültür değerlerini inceleyen, kültürler arası ilişkiler üzerinde düzenli araştırmalar yapan ve kültürün genel gelişme yasalarını saptamaya çalışan bilim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü