Eğitim Sitesi

Alttan Çıkışlı Klozet Nedir? Alttan Çıkışlı Klozet Hakkında Kısaca Bilgi

Alttan Çıkışlı Klozet Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Alttan Çıkışlı Klozet:

Döşemeye oturan, pis su çıkışı alttan olan klozet tipi.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Doku ve Desen: Doku, bir mekana derinlik getiren kavramdır. Dokuları gerek mobilya, gerek duvar ve tavanda uygulayabilirsiniz. Desen ise, mekana hareket getiren dekorasyon tekniğidir. Desen konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntı, farklı tarzlardaki desenleri çok sayıda kullanmamaktır. Bu tarz bir yerleşimde dengeli geçiş sağlamak mümkün değildir.

    Sıcak Renk: Dalga boylarının kısa olması ve titreşim sayılarının yüksek olması sebebiyle çabuk görülen renklerdir. Turuncu, kırmızı ve sarı sıcak renklerdir. En sıcak renk turuncudur.

    Altın Varak: 24 ayarlık külçe altının dövülerek veya günümüzde makinelerde inceltilerek, 1 mm kalınlığında levhalar haline getirilmesi ve ardından güderiler arasında çok uzun süre tokmaklanması yoluyla elde edilen, yaldızlanacak yüzeye yapıştırılarak uygulanan oldukça ince altın Ievha. Altın varaklar, her birinde 24 sayfa/varak bulunan defterler halindedir. Mobilya yüzeylerinde, tavan işlemelerinde kullanılır. Altınlanacak yüzey üzerine yapıştırılması için miksiyon, tutkallı su ya da yumurta akından yararlanılır; üzerine zermühre sürülerek parlatılır.

    Lebiderya: Kesintisiz deniz manzaralı daire.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü