Eğitim Sitesi

Alternatif Akım (AC) Nedir? Alternatif Akım (AC) Hakkında Kısaca Bilgi

Alternatif Akım (AC) Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Alternatif Akım (AC):

Birim zaman içinde yönü ve şiddeti değişen akıma alternatif akım denir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Zone: Mesafe koruma rölelerine ait etkin koruma yapabildiği bölge demektir. Zone. 1: Etkin koruma bölgesi; biri gösterir.

    Güvence: TEİAŞ'a elektrik enerjisi fazlasını nakil eden üretiminin tamamı veya fazlasını satan kuruluşlar veya şirketlerin ve de benzeri kuruluşlar ile bunların kanuni ortaklarının imzalanan her sözleşme başına ödeyecekleri miktardır.

    Kombine Çevrim Santralı: Bir gaz türbini jeneratör ile bu türbinin eksoz gazlarıyla çalışan (ek brülörü olan ya da olmayan) bir kazanla, bunun sağladığı buharla çalışan buhar türbin ile generatörden oluşan ve ek elektrik enerjisi üreten santraldır.

    Ortak Birim: Çeşitli enerji biçimleri için kullanılan belirli birimlerin dönüştürüldüğü birimdir. SI sistemine göre geçerli birim Joule'dur. Bununla birlikte SI sistemi dışı birtakım konvansiyonel birimler çokça kullanılmaktadır. Bunlar çevirme katsayılarına bağlı olarak global bilançolarda çeşitli enerji miktarlarını toplama olanağını vermektedir. En çok kullanılan "Tavsiye Edilen Birimler" : "tek" (Ton Eşdeğeri Kömür) ve "tep" (Ton Eşdeğeri Petrol) dur. Burada SI Sistemine girmemekle birlikte "kilokalori" ve Btu (British Thermal Unit) gibi birimler de kullanılmaktadır. (Dünya Enerji Konferansı tavsiyelerine bakınız) Not: "Tavsiye Edilen Birimlerin"in kullanımı, özellikle kömür ya da petrole dayalı enerji sistemlerinin yapısını yansıtmaktadır. Bunlar genellikle Joule ya da kalori gibi enerji birimleriyle tanımlanmaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü