Eğitim Sitesi

Alt Tag Nedir? Alt Tag Hakkında Kısaca Bilgi

Alt Tag Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Alt Tag:

Tarayıcının, kullanıcı mevcut sayfada görmek istemediği ya da göremediği bir resim için kullanılan alternatif yazıdır(text).

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Google Dance: Google'ın arama sonuçlarındaki dalgalanmalara denir. Bu dönemde anahtar kelimelerinizde yükselebilir veya düşebilirsiniz.

    Keyword: Anahtar kelime. Web sitesi hangi alandaysa veya hangi alanla ilgili içerik barındırıyorsa o alanla ilgili terimler, Google'da arama yapıldığında sitemizin çıkabileceği kelimeler.

    Tag: Etiket. SEO içinde de kullanım alanı olan web kodlamada biçemleri, kodları. Mesela web tasarımda head bölümü içine yerleştirilen ve meta tag'ları denilen description (açıklama), title (başlık) ve keyword (anahtar kelime) biçimleri / kodları tag diye adlandırılır ve SEO'da önemlidir. Bu tag'lar çoğunlukla HTML kodlarıdır. Diğer tag'lar : h (başlık) tag'ları, strong ve em tag'ları, görsellerdeki alt ve title tag'ları, rel gibi mikroformat tag'ları vb.

    Snippet: Bir arama motorunun arama sonuçlarındaki sayfalarda ilgili web sayfasının başlığı altında görüntülenen metin. Web sayfasının özeti ve/veya arama kelimeleriyle eşleşen sayfa kısımları görüntülenir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü