Eğitim Sitesi

Alış Fiyatı Nedir? Alış Fiyatı Hakkında Kısaca Bilgi

Alış Fiyatı Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Alış Fiyatı:

1-Bir para birimi için alım yapılabilmesi amacıyla sunulan fiyat.

2-Piyasa yapıcısı olmayan kurumların bir dövizi o anda satabileceği fiyattır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Dönen Kredi: Değişken meblağların geri ödenebildiği ve yeniden borç alınabildiği borç. Borç alınabilen azami tutar kredi limiti olarak adlandırılır. Borç genellikle herhangi bir özel satın alıma bağlanmaz. Kredi kartları dönen krediye erişim sağlar.

    Morotoryum: Borçlanıcının, ödeme gücünü kaybetmesi nedeniyle borçlarının tümünü veya bir kısmını ödeyemeyeceğini ilan etmesidir. Genelde borçlu ve alıcı arasında borcun yeniden yapılandırılması ile sonuçlanır.

    Konsolidasyon: Bir borcun borçlusu tarafından ödenmeyip zorunlu veya gönüllü olarak vade, faiz, tür ve benzeri yönlerden yeniden yapılandırılmasını ifade eder. Vadesi gelen bir borcun vadesini uzatma işlemi.

    Takas: 1. İki tarafın bir varlık veya yükümlülüğe bağlı olan nakit akışını aralarında değiştirdikleri işlemdir. Örneğin on yıllık sabit faizli borca sahip bir firma ile benzer ancak dalgalı faizli borca sahip bir firma birbirlerinin yükümlülüklerini değiştirebilir. Swap işlemlerinde, faiz oranları ile döviz kurlarındaki değişmeler sonucunda ortaya çıkan riski en aza indirmek amaçlanmaktadır. (Swap) 2. Bir ödeme veya menkul kıymet mutabakat sistemine gönderilen transfer emirlerinin aktarımı, bu emirlerin karşılıklı olarak iletilmesine ve mutabakat öncesi provizyon alındığı durumlarda provizyon alınmasına aracılık edilmesi ve bazı durumlarda bu emirlerin netleştirilmesi işlemleridir. (Clearing)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü