Eğitim Sitesi

Alıcı Nedir? Alıcı Hakkında Kısaca Bilgi

Alıcı Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Alıcı:

Işığı, elektromanyetik dalgaları alıp değerlendiren araç. Göz, fotoğraf plağı, radyo, radyo teleskobu gibi.

 

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Alıcı:

Göndericinin iletisini alan kişi ya da kurum.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Alıcı:

Kaynaktan gelen mesajın iletici, araç ve yöntemleri takip ederek ulaştığı kişi.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Koç Noktası: Gök ekvatoru ile ekliptiğin kesim noktalarından biri. Güneş görünür hareketinde yaklaşık 21 Mart'ta bu noktaya gelir. İlkbahar noktası Balıklar burcunda yer alır. ilkbahar noktası.

    Anakol: Yıldızların, sıcaklık - ışınım gücü grafiğinde oluşturduğu temel kol.

    Astronomi Birimi: Dünya ve Güneş merkezi arasındaki ortalama uzaklıktır. Kısaca AB ile gösterilir (Yaklaşık 150 milyon km)

    Astronomi Uyduları: Astronomi uyduları, uzayda seyreden büyük teleskoplardır. Yörüngesi Dünya üzerinde olduğundan görüntülerinde Dünya'yı çevreleyen gazların belirsizleştirici etkisi ve uydunun kızıl ötesi görüntüleme ekipmanı sayesinde Dünya ısısının olumsuz etkileri gözlenemez. Bu sebeplerden astronomi uyduları uzayı yeryüzündeki benzer güçteki bir teleskopa oranla on kat daha iyi görür. Astronomi uyduları; yıldız haritalarının oluşturulması, gizemli olguların incelenmesi (kara delikler vb.), güneş sistemindeki gezegen görüntülerinin çekilmesi, gezegenlerin yüzey haritalarının çıkarılması uygulamalarında kullanılır. Bu tip uydular verileri Dünya yörüngelerinden toplamaları sebebiyle uzay araştırma uydularından farklıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü