Eğitim Sitesi

Alıcı (Almaç) Nedir? Alıcı (Almaç) Hakkında Kısaca Bilgi

Alıcı (Almaç) Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Alıcı (Almaç):

Elektrik enerjisiyle çalışan makine ve cihazların genel adıdır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Hat Güzergahı Uzunluğu: Bir hava hattı ya da yeraltı kablosunun iki ucu arasındaki güzergah boyunca ölçülen deniz yüzeyine paralel uzunluktur.(Düz çizgi şeklinde)

    Yüksek Frekans Müdahalesi: Frekansa Duyarlı Mod içerisinde çalışmakta olan bir MYD dahil Üretim Grubunun (bu BDGT modülünün bir parçası da olabilir) aktif güç çıkışının, enerji sistemi frekansının (PYDK3 uyarınca ESİ tarafından bildirilen) hedef değerin üstüne çıkması durumunda otomatik olarak düşürülmesidir.

    Destek Enerjisi: Bazı durumlarda, başka bir enerji biçimi için düşünülen bir sistemin, enerji ikmalinin alternatif ya da paralel olarak tamamlanması için kullanımıdır. Bu enerji biçimi genellikle ticari niteliklidir. Not: Yardımcı Enerji, Destek Enerjinin özel bir biçimidir.

    Global Tüketim: Ulusal, bölgesel ya da sektörel alanlardaki ya da belirli bir tüketim alanındaki enerji tüketimidir. Not 1: "Global" terimi, hem enerji kaynakları ya da taşıyıcıları, hem de kullanım tipleri ya da tüketici grupları için geçerlidir. Her defasında terimin ait olduğu alan belirtilmelidir. Not 2: "Toplam Nihai Tüketim" ile karşılaştırılmamalıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü