Eğitim Sitesi

Algıda Seçicilik Nedir? Algıda Seçicilik Hakkında Kısaca Bilgi

Algıda Seçicilik Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Algıda Seçicilik:

Organizmanın, çevresinde bulunan çok sayıda uyarıcı nesne, ya da olaydan, bir ya da bir kaçına dikkatini yöneltmesine algıda seçicilik denir.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Bilinmezcilik (Agnostisizm): 1. Nesnelerin temel özelliklerinin hiçbir zaman bilinemeyeceğini ileri süren felsefe akımı. Din felsefesinde, Tanrı'nın var olup olmadığının bilinemeyeceğini ileri süren görüş. 2. Sonsuz,ilk sebepler,cevher,eşya,olayların son gayesi gibi metafizik hakikatleri insan zihninin asla bilemeyeceğini ileri süren ve böylece metafiziğe bilinmez diyen sistemlerin adıdır.

    Genel Uyarılmışlık Hali ve Kaygı: 1- Kişinin bilincinin açık ve tamamen uyanık olmasına, enerjisini yapacağı işe verebilmesine genel uyarılmış hali denir. Herhangi bir öğrenmenin yapılabilmesi için bireyin enerjisini yaptığı iş üzerinde yoğunlaştırması gerekir. Ekrandaki bu metni okurken, aynı zamanda gitmeyi düşündüğünüz tiyatroya, kimlerle gideceğinizi tasarlıyorsanız büyük olasılıkla öğrenme gerçekleşmeyecektir. 2- Organizmanın kas geriliminin arttığı, tetikte, uyanık ve öğrenmeye hazır olduğu durum.

    Doğrulama: Bir önermenin ya da hipotezin doğruluğunu denetlemek için mantıki kanıtlama ve deney yoluyla yapılan işlemlerin tümü.

    Öykünme: Başka birinin davranışlarını benimseme amacı ile olduğu gibi yineleme, taklit.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü