Eğitim Sitesi

Aldus Freehand Nedir? Aldus Freehand Hakkında Kısaca Bilgi

Aldus Freehand Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Aldus Freehand:

Programın modüler çalışma özelliği ileri düzeyde. Font menüsünden Windows altında kullandığınız tüm fontları kullanmanız mümkün. Değişik ortamlarda sunum ve grafik özelliği de ileri düzeyde bir program.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Intranet: Bir şirkete özel minik internet denebilir. Yalnızca bir şirketin çalışanları tarafından kullanılır; onlar girip dolaşabilir; şirketle ilgili bilgilere ulaşabilir. Örneğin intranet üzerinden şirkette çalışan herkese bir çırpıda mail gönderebilir ya da patronunuzun herkese açık randevu defterinden 'Ne zaman müsait' olduğunu öğrenebilirsiniz.

    Gamma: Orta tonlar. Ekranınızın Gamma ayarını, Photoshop klasöründeki Goodies'de bulunan Calibration'daki Gamma'yı Sistem Klasörü'ne atarak yapabilirsiniz. Standardı 1.8'dir. Renk sapmalarını Balance'daki RGB sürgülerle giderebilirsiniz.

    TFT: Thin Film Transistor, aktif matriks ekran tekniği. Ekran noktalarının yönetimi milyonlarca transistör üzerinden gerçekleşiyor.Web servislerini taramak yerine Elektronik kütüphanenin devasal içeriğine bir gözatmak isteyebilirsiniz.Elektronik kütüphanenin sayfalarını 1000 tam sayfa gazete haberi, magazinler, akademik günlükler, resimler, referans kitapları, sanat ve bunun gibi hergün yenilenen birçok kaynak oluşturuyor.

    Cookie: 1. Bir internet sitesi tarafından ziyaretçinin bilgisayarına atılan küçük dosyacık. Bu dosyacık sayesinde o site sizin nereye girip çıktığınızı, neler üzerinde durduğunuzu ve nasıl dolaştığınızı izleyebiliyor; aynı adrese tekrar gittiğinizde sizi tanıyabiliyor. 2. İnternette en çok kullanılan anlamıyla, Web Server tarafından Web Browser'a gönderilen, Browser tarafından kayıt edildikten sonra Server'dan yapılan ek istemler sırasında tekrar Server'a gönderilen bilgidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü