Eğitim Sitesi

Aldehit Nedir? Aldehit Hakkında Kısaca Bilgi

Aldehit Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Aldehit:

Alkolleri oksitlendirme veya asitleri indirgeme yolu ile elde edilen uçucu bir sıvı.

 

Kimya Terimi Olarak Aldehit:

Karbonil grubu bağlarından en az birine H bağlanan bileşikler aldehit, her iki bağa da alkil grubu bağlanan bileşikler ketondur.

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Aldehit:

Alkollerin oksitlenmesiyle oluşan organik maddeler.

 

Biyoloji Terimi Olarak Aldehit:

Yapısında -CHO gurubu bulunduran organik maddeler.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Fosil: Jeolojik devirler boyunca yaşamış canlıların kayalar ve toprak içinde bulunan taşlamış kalıntılarına fosil denir.

    Uzay: Uzay ya da fezâ, Dünya'nın atmosferi dışında ve diğer gök cisimleri arasında yer alan, gök cisimleri hariç, evrenin geri kalan kısmındaki sonsuz olduğu düşünülen boşluğa verilen isimdir. Ortalama sıcaklığı -270 °C, mutlak sıfır noktası ise -273 santigrat derecedir. Atmosfer ile uzay arasında kesin bir sınır bulunmamaktadır, fakat Dünya'nın atmosferi yukarı doğru çıkıldıkça incelmektedir. Uzayda tahminen milyarlarca galaksi bulunmaktadır. Bu tahmini galaksilerin içinde tahminen milyonlarca sistemler, gezegenler ve astroitler bulunmaktadır.

    Nüfus Artış Hızı: 1-Bir yıl içinde, doğum ve ölüm sayısına bağlı nüfus artışına doğal nüfus artış hızı ya da doğurganlık hızı denir. 2-Bir yılın nüfusunun bir önceki yıla bölünmesiyle elde edilen orana verilen ad.

    Asit Yağmurları: Atmosferdeki nem ile kirleticilerin karışımı sonucu oluşan asidin, yağışlarla birlikte yeryüzüne inmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü