Eğitim Sitesi

Alan Adı Nedir? Alan Adı Hakkında Kısaca Bilgi

Alan Adı Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Alan Adı:

İnternette bir bilgisayarın veya ağın konumunu gösteren adrestir. Bu adlar, yinelenmeyi önlemek için kontrol altındadır. Alan adları belirli süreler için kayıt edilir, süresi içinde yenilenmeyen alan adları başka kişiler tarafından kayıt edilip tekrar kullanılabilir.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Keyword Research: Anahtar kelime araştırması. Google'da çıkmak istediğiniz kelimede aranma sayısı, yükselme zorluğu, ilişkili kelimeler gibi konularda araştırma yapma. Anahtar kelime araştırmasında en iyi seçecek Google Anahtar Kelime Aracı'dır.

    Trustrank: Güven derecesi. Bugün web sitelerini değerlendirmek ve sıralamada yer vermek için Pagerank yerine kullanılan ve Google tarafından benimsenen analiz tekniğidir. Web sitelerinin trustrank değerini sadece Google gibi önemli arama motorları bilebilir ve bu değer sadece kendi bünyelerinde sonuçları sıralama için kullanılır, halkla paylaşılmaz.

    Canonical URL: Tek bağlantı adresi. Bir web sitesi sayfasının birden fazla ve farklı adreslerle indekslenmesini önlemek için kullanılan link parametresidir.

    Alt Tag: Tarayıcının, kullanıcı mevcut sayfada görmek istemediği ya da göremediği bir resim için kullanılan alternatif yazıdır(text).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü