Eğitim Sitesi

Aktif Nedir? Aktif Hakkında Kısaca Bilgi

Aktif Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Aktif:

Bir işletmenin, firmanın sahip olduğu varlık.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Aktif:

Etkin, canlı, hareketli.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Borsa Eksperleri: Menkul kıymetlere ilişkin alım-satım emirlerinin ilgili iç yönetmelikte belirtilen esaslara göre karşılaştırılması ile fiyatların teşekkülünü izleme ve alım satım işlemlerinin sonuçlandırılmasını sağlamakla yükümlü olan görevlilerdir.

    Mikroekonomi: Ekonomik olayları bireysel açıdan ele alan ve çözümleyen ekonomidir. Özellikle tüketicilerin ve firmaların davranış biçimlerini inceleme konusu yapar.

    İşlem Hacmi: Tüm hisse senetleri için gerçekleşen işlemlerdeki her emrin içerdiği hisse senedi sayısı ile işlem fiyatının çarpılarak elde edilen yekünlerin toplanmasıdır.

    Borsa İstanbul(BİST): İstanbul Menkul Kıymetler Borsası(İMKB), hisse senetleri, hazine bonoları ve devlet tahvilleri, gelir ortaklığı sertifikaları, özel sektör tahvilleri, yabancı menkul kıymetler, gayrimenkul sertifikaları ve uluslararası menkul kıymetlerin alım ve satımının yapılmasını sağlamak amacıyla 26 Aralık 1985 günü kurulmuş, 3 Ocak 1986 yılında faaliyete başlamıştır. Borsa İstanbul olarak isimlendirilmiş kısaca BİST olarak ifade edilmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü