Eğitim Sitesi

Aktif Hasılat Nedir? Aktif Hasılat Hakkında Kısaca Bilgi

Aktif Hasılat Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Aktif Hasılat:

Tüketilen enerjiden elde edilen hasılattır. (Güç bedeli hasılat hariç)

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Şebeke Konfigürasyonu: Bir şebekenin branşmanlarının düzenlenmesi ve bağlantı durumuna göre değişik şebeke konfigürasyonları söz konusudur. Dallı (radyal) şebekelerde branşmanlar bir besleme noktasından çıkar ve besleme yalnız bir uçtan yapılır. Ring şebekelerde iletkenler kapalı bir halka oluşturur. Ağ (gözlü) şebekelerde ise iletkenler birçok noktadan birbirine bağlıdır ve besleme birden fazla noktadan yapılabilir.

    Entegre Elektrik Yükümlülüğü: Dikey veya yatay entegre edilmiş yükümlülük.

    Isıl Değer: Katı ve sıvı yakıtların 1 kg'nın, gaz yakıtların ise 1 m³ ünün, 0 C'da ve 760 Torr'luk basınç altında yanması ile k cal olarak çıkan ısı miktarıdır. (k cal/kg ya da cal/m³).

    Özgül Enerji: Bir malın üretimi ya da bir hizmetin yerine getirilmesi için tüketilen, üretim ya da hizmet yerinde ölçülen (dolaylı ya da dolaysız) enerji miktarıdır. Not: Özgül enerjiye ilişkin bilgi verilirken, makine ya da malzemelerin özgül enerjisinin (dolaylı enerji), tüketilen enerjinin birim miktarının üretilmesine harcanan enerjinin,el emeği ile ilgili enerjinin ya da ürünün içinde fiziksel biçimde bulunan enerjinin (örneğin; petrokimya ürünleri) bunun kapsamında olup olmadığının belirtilmesi gerekir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü