Eğitim Sitesi

Akşam Ticaret Lisesi Nedir? Akşam Ticaret Lisesi Hakkında Kısaca Bilgi

Akşam Ticaret Lisesi Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Akşam Ticaret Lisesi:

Ortaokulu bitirdikten sonra çalışmak zorunda kalarak gündüz öğrenimini sürdüremeyenler ile yaşları öğrenim çağını aşmış olanları, bir yandan çalıştıkları işlerde bilgi ve başarılarını arttıracak, bir meslek edinmelerini sağlayacak ve bir yandan da yüksek öğrenime hazırlayacak eğitim kurumu.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Akseptans: Yabancı ülkelerde okuyacak öğrenciler için gönderilen kabul belgesi.

    Bireysel Testler: Dikkatlice not almayı ve sözlü yanıtı gerektirdiğinden ya da başka bir nedenle yalnızca bir kişiye uygulanabilen testler.

    Anlatma Yöntemi: Sınıf içi çalışmalarda öğretmenin daha çok etkin olmasını gerektiren, öğretim programında yer alan konuların anlatılıp açıklanmasını öğretmenden bekleyen ve yine öğretmenin uyandıracağı ilgi ile öğrencilerin duygu, düşünce ve görüşlerinde istenilen gelişmelerin sağlanmasını öngören geleneksel bir öğretim yöntemi.

    Kavram: 1. Bir şey üzerinde birçok ayrı algıları kapsayan genel düşünce. 2. Bir olay, bir nitelik ya da nicelik üzerinde oluşan zihinsel imge. 3. Kaplamı ve içeriği bir im ya da sözle anlatılarak anlam kazandırılan soyut düşünce. 4. Benzer özelliklere sahip olan, fikir ve objeler grubu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü