Eğitim Sitesi

Akort Nedir? Akort Hakkında Kısaca Bilgi

Akort Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Akort:

Bir çalgıdan doğru sesler elde edebilmek için yapılan ayar, düzen.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Akort:

Bir enstrümanı istenilen sesi vermesi için ayarlamak.

 

Konfeksiyon Terimi Olarak Akort:

1. İş yerine iş akışını sağlamak, her departmanda çalışan işçinin verimli çalışması için, insan gücü ve malzemenin kullanımında ekonomi yapma ve ayarlama.

2. Bir iş yerinde çalışan her birimdeki işçilerin daha randımanlı çalışması, işin daha akıcı ilerlemesi, zamanın en verimli ve ekonomik bir şekilde değerlendirilmesi, gerekli malzemelerin kullanımında gereken koşulların oluşturulmasının sağlanması.

 

Tekstil-Dokumacılık Terimi Olarak Akort:

Bir iş yerinde çalışan her birimdeki işçilerin daha randımanlı çalışması, işin daha akıcı ilerlemesi, zamanın en verimli ve ekonomik bir şekilde değerlendirilmesi, gerekli malzemelerin kullanımında gereken koşulların oluşturulmasının sağlanması.

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Artikülâsyon: Bir melodinin, bir seslendirmede yer alan seslerin belirginleştirilerek çalınması ya da söylenmesi anlamına gelir. Tane tane belirleyerek seslendiriliş. Açık ve seçik cümleleme.

    Quodilbet (istendiği gibi, dermece): 16. ve 17. yy.larda polifonik vokal bir eserin farklı eserlerindeki birkaç popüler melodi ve metnin komik bileşimi bu kelimeyle adlandırılırdı. Bachın Goldberg Variationların sonuncusu bir quodilbet idi.

    Keman: Yayla çalınan, dört telli yaylı bir çalgıdır. Violin ailesinin en küçük üyesidir. Perdesiz bir enstrümandır.

    Neck: Yaylı, telli çalgılarda sap.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü