Eğitim Sitesi

Akıncı Nedir? Akıncı Hakkında Kısaca Bilgi

Akıncı Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Akıncı:

Osmanlı Devleti askeri teşkilatında sınır bölgelerinde düşman ülkelerine ani baskınlar düzenleyip yıpratma harekâtında bulunan hafif süvari (atlı) gruplarına verilen ad.

 

Tarih Terimi Olarak Akıncı:

Keşif, haber alma, sabotaj, baskın gibi amaçlarla yabancı ülkelere akın yapan özel eğitim görmüş askerler. Bugünkü komandonun karşılığı.

 

Futbol Terimi Olarak Akıncı:

Asıl görevi, topu karşı takımın kalesine sokmak için akınlar yapmak olan, akıncı katındaki 5 oyuncudan her biri, forvet.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Hukuk: Toplumsal ilişkileri düzenleyen, devletin yaptırım gücünü belirleyen yasaların bütününü inceleyen bir bilim dalıdır. Yasaların insan hak ve özgürlüklerine uygun olarak hazırlanmasına, hukuk anlayışının evrensel değeler ölçü alınarak geliştirilmesine katkı sağlar.

    Halkçılık: Halkçılık, devletin siyasi, ekonomik ve kültürel alandaki hizmetlerin tüm halka yönelik olmasını amaçlayan bir ilkedir. Halkın eşitliğini, refah ve mutluluğunu amaçlar. Özellikleri: - Halk devlet yönetimine katılır. Temelinde demokrasi vardır. - Herkes kanunlar önünde eşit haklara sahiptir. - Cumhuriyetçiliğin ve milliyetçiliğin doğal bir sonucudur. - Toplumda sınıf ayrımına karşıdır. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye ayrıcalık tanınamaz. - Eşitlik, dayanışma, sosyal devlet bu ilkeyle ilgilidir.

    Güç: 1. Bir ulus, bir ordu vb. nin ekonomik, endüstriyel ve askerî potansiyeli: İnsan gücü 2. İş yapma, hareket etme yeteneği, kuvvet.

    Yerleşme: İnsanların, çok farklı türdeki konutlarda, yaşamalarını toplu ya da dağınık şekilde sürdürmelerine yerleşme denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü