Eğitim Sitesi

Akademik Takvim Nedir? Akademik Takvim Hakkında Kısaca Bilgi

Akademik Takvim Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Akademik Takvim:

Yükseköğretim Kurumlarının, bir eğitim-öğretim yılı içerisinde yapacağı tüm aktivitelerin (başvuru, kayıt, sınav vb.) zamana bağlı olarak gösterildiği plan.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Akreditasyon / Muadelet belgesi: Ulusal anlamda kabul görmüş mesleki kuruluşlar veya bölgesel denklik kuruluşları tarafından kolejlerin ve üniversitelerin onaylanması.

    Diploma: Belirli bir eğitim-öğretim programı uygulayan bir kurumun öğrenciye öğrenim programını başarıyla tamamladığını, bir derece veya unvanı kullanmaya hak kazandığını, bir iş, sanat veya meslek dalında çalışabilme yetkisi elde ettiğini belirtmek için verdiği resmî belge.

    Dekan: Üniversitelerde sadece bir fakültenin yönetiminden sorumlu profesör.(ÖR: Mühendislik Fakültesi Dekanı)

    Yaz Okulu: 1. Üniversitelerde bazı fakülte veya bölümler yaz aylarında eğitim yapmaktadırlar. Yaz okulunun amaçları; çok sayıda öğrenci tarafından alınan derslerdeki yığılmayı azaltmak, kendilerinden ancak yaz aylarında yararlanılabilecek öğretim elemanlarının eğitime katılımını sağlamak, belli derslerde başarısız olan öğrencilerin eksiklerini tamamlayarak zamanında mezun olmalarına yardımcı olmaktır. 2. Üniversitede normal eğitim süresi bittikten sonra üstten ders alma, başarısız dersleri tekrar almak için yaz ayında yapılan ve yaklaşık 7-8 hafta süren yoğunlaştırılmış ders programlarıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü