Eğitim Sitesi

Air Sickness (Uçak Tutması) Nedir? Air Sickness (Uçak Tutması) Hakkında Kısaca Bilgi

Air Sickness (Uçak Tutması) Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Air Sickness (Uçak Tutması):

Uçuşta genellikle sinirlilik hali ve türbülans faktörlerinin birlikte yol açtığı mide bulantısı hissi.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Kasiyer Raporu: Birden çok satış noktası olan turistik işletmelerde, eğer yazarkasa kullanılmıyorsa her bir satış noktasında doğan hâsılatın özet şekilde hazırlanmasını ve muhasebeye intikalini sağlayan rapor. Başlangıç noktası adisyon fişi olan bu raporda satışların türü ile birlikte satışlardan yapılan indirimlerine, bedelinin ne şekilde tahsil edildiğine ilişkin bilgiler de bulunmaktadır. Kasiyer raporu her bir gelir getiren ünite için ayrı ayrı düzenleneceği gibi sabah, öğle ve akşam satışları için de ayrı ayrı düzenlenebilir.

    Airport Code (Havaalanı Kodu): Havadan ulaşımı olan tüm kentlerin kendilerine özgü üçer harfli kodu vardır. Büyük kentlerde sözkonusu üç harf sıklıkla ilk üç harften oluşur, örneğin Londra için LON, Paris için de PAR gibi. Ancak YYZ (Toronto) ve SXB (Strasbourg) örneklerinde görüldüğü gibi durum her zaman böyle değildir. Ana koda ilaveten neyin ne olduğunu açık etmek üzere ikincil kodlar da kullanılabilmektedir. Örnek olarak Londra, İngiltere'nin (LON) Heathrow (LHR), Gatwick (LGW), Luton (LTN) ve London City (LCY) havaalanları bulunmaktadır.

    Otel Rezervasyon Tipleri: 1) Garanti rezervasyon: Otel müşterinin rezervasyonuna göre gelmesi beklenen gün ve saatten itibaren 24 saat süre ile başka bir deyişle o günkü çıkış saatine kadar tutmayı taahhüt eder. Diğer taraftan müşteri kullanmaması halinde oda kira bedelini ödemeyi taahhüt eder. - Kredi kartı aracılığıyla verilen kredi - Önceden ödeme - Seyahat acentası aracılığıyla garanti - Şirket garantisi 2) Garantisiz rezervasyon: Otel gün içinde belirlerdiği bir saate kadar tüm rezervasyonları tutar. O saatten itibaren talep olması halinde rezervasyonları satar. Müşteri rezervasyonda belirtilen saatten sonra gelirse ve tesiste yer varsa kendisine yer sağlanabilir. 3) Teyitli rezervasyon: Müşteri ile otel işletmesi arasında oda fiyatları, konaklama tipi, müşteri adeti, otele geliş tarihi ve saati üzerinde yazılı olarak mutabakata varılır. Teyitli rezervasyon garantili ve garantisiz rezervasyon şeklinde gerçekleşebilir.

    Incentive House: Özendirme gezisi şirketi

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü