Eğitim Sitesi

Ahşap Doğrama Nedir? Ahşap Doğrama Hakkında Kısaca Bilgi

Ahşap Doğrama Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Ahşap Doğrama:

Bir yapının kapı, pencere, dolap, raf gibi ahşap bölümleri.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Paneller / Kenetler: Tek kat panel: galvanizli sac, alüminyum, çinko, bakır ve kurşun gibi metaller ile çimento, bitüm, plastik esaslı malzemelerden yapılan trapez, sinüzoidal, şekilli ürünlerdir Isı yalıtımlı (sandviç) panel: iki ayrı katman arasına ısı yalıtımı konularak fabrikasyon olarak üretilen Kompozit sistem ürünleridir. Yerinde oluşturulan sandviç panel sistemleri: galvanizli sac, alüminyum, çinko, bakır ve kurşun gibi metaller ile çimento, bitüm, plastik esaslı malzemelerden yapılan trapez, sinüzoidal, şekilli arası ısı yalıtım katmanı konularak oluşturulan sistemlerdir. Yerinde oluşturulan kenet kaplama sistemleri: galvanizli sac, alüminyum, çinko, alaşımlı çinko, bakır ve kurşun gibi metalleri kenet sistemleri dolaylı tespitleme ile birleştiren; arada buhar dengeleyici/kesici, ısı yalıtım katmanları ve taşıyıcı katmanlar bulunan kaplama sistemlerdir.

    Buhar Dengeleyici Örtüler: Buharı kontrollü miktarda geçiren örtülerdir. Sd değerleri 0,5 m ile 40 m arasındadır.

    Rezervuar: Rezervuarlar (yıkama depoları) hela taşlarını yıkamak için yapılmış temizlik gereçleridir. Kullanılacakları hela taşı tipine, mekana ve maliyetlerine göre dört sınıfa ayrılır. Rezervuarların içinde su girişine kumanda eden yüzertoplu şamandıra (flatör), suyun ayarlı boşaltılmasına yarayan boşaltma düzeneği ve dışında da zincirli veya butonlu boşaltma kolu vardır. Fotoselli tiplerde bu kol yerine elektronik, ışığa duyarlı algılayıcılar mevcuttur.

    Kuşaklama: Aşıklara dik doğrultuda ve bir dikmenin iki yanında bulunarak merteklere kadar uzanan stabilite elemanlarıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü