Eğitim Sitesi

Ağır Düzeyde Zihinsel Yetersizliği Olan Birey Nedir? Ağır Düzeyde Zihinsel Yetersizliği Olan Birey Hakkında Kısaca Bilgi

Ağır Düzeyde Zihinsel Yetersizliği Olan Birey Terimi Hakkında Bilgiler

Özel Eğitim Terimi Olarak Ağır Düzeyde Zihinsel Yetersizliği Olan Birey:

Zihinsel işlevler ile kavramsal, sosyal ve pratik uyum becerilerindeki eksiklikleri nedeniyle öz bakım becerilerinin öğretimi de dâhil olmak üzere yaşam boyu süren, yaşamın her alanında tutarlı ve yoğun özel eğitim ve destek eğitim hizmetine ihtiyacı olan birey.

 

    Benzer Özel Eğitim Terimleri

    İşitmeyen Birey: İşitme kaybının, bir işitme cihazı ile ya da cihazsız, yalnız işitme yoluyla ana diline ilişkin bilgileri başarılı bir biçimde işlemlemesini önemli derecede engellediği bireydir.(Tüfekçioğlu,1998).

    Bireyselleştirilmiş Öğretim Programı (BÖP): BEP' te, öğrencinin gereken davranışları kazanması için, öğrencinin ve çalışanların yapması gerekenleri ayrıntılı, belirgin ve açıkça ifade eden plandır. Günlük, haftalık veya aylık olarak geliştirilebilir. BÖP' te işlenen amaçlar BEP' teki kısa dönemli amaçlarımızdır. BEP' te yer alan uzun dönemli amaçlara ulaşmak için kısa dönemli amaçlarımızı nasıl öğreteceğimiz konusunda bize yol gösterecek planlardır.

    Çocuk Bakım Elemanı: Özel eğitim okul ve kurumlarında öğrencilerin beslenme, temizlik ve tuvalet ihtiyaçlarının karşılanması, onların fiziksel güvenliğinin sağlanması ve öğretim materyali hazırlanmasında öğretmene yardımcı olan kişi.

    Performans Düzeyi: Öğrencinin tüm program alanlarına ilişkin çok kısa biçimde performans düzeyinin açıklandığı bölümdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Özel Eğitim Terimleri Sözlüğü