Eğitim Sitesi

Ağıl Nedir? Ağıl Hakkında Kısaca Bilgi

Ağıl Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Ağıl:

Kimi görüntülerdeki çok ışıklı cisimleri çevreleyen ışıklı teker, hale.

 

Coğrafya Terimi Olarak Ağıl:

Hayvanların barındığı, çevresi taş veya ahşap ile çevrili yerlere ağıl adı verilmektedir. Ağıllar zamanla nüfusun artmasına bağlı olarak sürekli yerleşme haline gelebilir. Sürü sahipleri tarafından kurulan ağıllar kış mevsiminde hayvanların korunması amacıyla kullanılır.

 

Yöresel-Bölgesel Terimi Olarak Ağıl:

Yazın hayvanların koyulduğu yer (Erzurum)

 

Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimi Olarak Ağıl:

Koyun ve keçilerin barındırıldığı, dört tarafı ve üstü kapalı, kapısı, penceresi ve havalandırması bulunan geliştirilmiş yapılar, hlk. koyun pisliği, koyun yatağı.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Merkez Ağırlıklı Ölçüm: 1. Fotoelektrik devrenin ağırlıkla karenin orta kısmı ve çevresinde objeden yansıyan ışığı ölçtüğü sistemdir. 2. Fotoğraf makinesinde ışıkölçerin, tüm kadrajı dikkate almakla beraber, merkeze yakın % 60 - 80'lik bir bölgeyi daha ağırlıklı olarak değerlendirdiği, genellikle fotoğrafı çekilen nesne kadrajın ortalarında ise kullanışlı olan ışık ayarı.

    Bitmap: Bir görüntü bilgisinin bit ile tek tek kayıt edilme metodudur. Bit ile kaydı yapılan bir çok resim formatı vardır. "bmp", "pict", "tiff", "pcx", "gif" gibi….

    Baryumlama: Fotoğrafçılıkta kâğıtları baryum sülfatla kapladıktan sonra üzerine ışığa duyarlı emülsiyon dökme.

    Sepia: Bazı kameralarda kullanılan dijital efektlerden birini ifade eder. Bu sayede yapılan çekim daha çok kahverenk tonajlı tek renk şeklindedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü