Eğitim Sitesi

Afterimaj Nedir? Afterimaj Hakkında Kısaca Bilgi

Afterimaj Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Afterimaj:

Bir imgeye bir süre baktıktan sonra göz sinirlerinin bu imgeyi ilk imgeden sonra bakılan imgeye taşıyarak oluşturduğu görsel olguyu tanımlamak için kullanılan terim.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Çizim: Bir yapının tümünü veya parçalarını teknik resim kurallarına uygun olarak çizilmesi.

    Çini: 1. Kimi zaman kaplar için kullanılsa da genellikle seramik hamurundan, benzer tekniklerle yapılan bir yüzü parlak, sırlı ve bezemeli yüzey kaplama malzemesini tanımlar. Çini hamuru, seramik hamuru gibi kireçli, feldispatik akçini ve şamotlu akçini olarak üç türü vardır. 2. Killerin, suyla karıştırıldıklarında, plastik özellikleri olan, kolayca biçimlendirilebilen bir hamura dönüşme, pişirildikten sonra da sert, sağlam, değişmez bir yapı kazanma özelliklerine dayalı her türlü mimari eşya ve eşya üretme sanatı. 3. Seramik. 4. Çin'den gelen. 5. Duvarları kaplayıp süslemek için kullanılan, bir yüzü sırlı ve genellikle çiçek resimleriyle bezeli, pişmiş, balçık levha, fayans.

    Yüzey Sanatları: Tüm iki boyutlu sanat çalışmaları, yani bir eni ve bir boyu olan kâğıt veya tuval üzerine, bir duvar ya da kumaş üzerine uygulanan sanatlardır: Resim ve türleri ( yağlı boya, sulu boya, baskı sanatları, afiş, grafik çizimler ), duvar resmi, minyatür, karikatür, fotoğraf, batik, süsleme vb.

    Mahfil: 1. Camilerin içerisinde müezzin ya da padişahlara ayrılmış ve yüksekçe olarak inşa edilmiş, parmaklıklarla çevrili bölüm. 2. Bir mekânda belirli kişi ya da topluluklar için ayrılmış bölümler. Örneğin: Hünkâr Mahfili, Müezzim Mahfili, Kadınlar Mahfili gibi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü