Eğitim Sitesi

Affiliate Nedir? Affiliate Hakkında Kısaca Bilgi

Affiliate Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Affiliate:

Webmasterların; firmaların satmış olduğu ürünleri ya da servisleri web siteleri ile promosyonunu text link ya da grafik/resimlerle yaparak; tıklama, üyelik yada satış bazında firmaların belirlemiş olduğu komisyon aldıkları bir internet pazarlama türüdür.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Adsense: Google'ın webmasterlara sunduğu bir reklam sistemidir. Web sitesi sahiplerinin sitelerinde, Google'a reklam verenlere ait reklamları göstermesiyle para kazandığı sistemdir. Genelde sayfa içeriğine göre reklam görüntülenir. Ücretler tıklama karşılığı (bk. PPC) hesaplanır.

    Body Links: Web site içeriği içinde kelime odaklı linklere denir.

    Alt Tag: Tarayıcının, kullanıcı mevcut sayfada görmek istemediği ya da göremediği bir resim için kullanılan alternatif yazıdır(text).

    Tag: Etiket. SEO içinde de kullanım alanı olan web kodlamada biçemleri, kodları. Mesela web tasarımda head bölümü içine yerleştirilen ve meta tag'ları denilen description (açıklama), title (başlık) ve keyword (anahtar kelime) biçimleri / kodları tag diye adlandırılır ve SEO'da önemlidir. Bu tag'lar çoğunlukla HTML kodlarıdır. Diğer tag'lar : h (başlık) tag'ları, strong ve em tag'ları, görsellerdeki alt ve title tag'ları, rel gibi mikroformat tag'ları vb.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü