Eğitim Sitesi

Aerobik Solunum Nedir? Aerobik Solunum Hakkında Kısaca Bilgi

Aerobik Solunum Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Aerobik Solunum:

1. Havadan oksijen alınarak karbonhidratların parçalanması yoluyla karbon dioksit, su ve enerjinin açığa çıkması.

2. Hücrede yalnız moleküler oksijenin kullanıldığı bir solunum şeklidir.

3. Oksijenli solunum.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Aerobik Solunum:

Hücrede yalnız moleküler oksijenin kullanıldığı bir solunum şeklidir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Kloak: 1. Bazı canlı gruplarında son bağırsağın dışarıya açıldığı; dışkının ve idrarın belli bir süre tutulabildiği ve eşeysel ürünlerin akıtıldığı ortak, tek olan vücut açıklığı. 2. Aşağı omurgalı hayvanların çoğunda sindirim, boşaltım ve üreme sisteminin açıldığı oda. 3. Bazı canlı gruplarında, sindirim, boşaltım ve üreme sistemlerinin son ürünlerinin dışarı bırakıldığı ortak tek açıklık.

    Hücre Döngüsü: Bir hücrenin bir bölünmeden bir sonraki bölünmeye kadar geçirmiş olduğu evrelerin tümü.

    Gen Transferi: 1. İki hücrenin geçici olarak gen alış-verişi yapmak için birleşmeleri. İki hücrenin geçici olarak birleşmesi sırasında nükleer maddenin karşılıklı olarak değiştirildiği bir eşeysel çoğalma biçimidir. Protozoa'lardan birçok Silyatlar'da ve bakterilerde görülür. 2. Bakterilerde olduğu gibi, DNA'nın bir hücreden diğerine bir konjugasyon tüpünden geçirilmesi işlemi. Paramesyumda genetik madde alışverişinin olduğu diğer sillilerde görülen, çoğalmanın olmadığı eşeyli süreç. 3. Aynı tür iki bakteri arasında pilus yardımı ile geçici bir sitoplazmik köprü kurularak bakteride bulunan plazmit DNA’sının diğer bakteriye aktarılması işlemi.

    Fosfolipit: Lipitlerin yağlardan sonraki en önemli grubudur. Fosfolipitlere fosfatidler de denir. Fosforik asidin (=H3PO4) diesteridir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü