Eğitim Sitesi

Adwords Nedir? Adwords Hakkında Kısaca Bilgi

Adwords Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Adwords:

Adsense'nin tam tersidir. Google'a reklam verme şeklinin resmi adıdır. Reklamlarınız ilgili içeriğe sahip web sitelerinde gösterilir. Sistemde gösterim sayısına göre değil, tıklama sayısına göre ücret ödersiniz.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    DMCA: Digital Millennium Copyright Act (Dijital Milenyum Telif Hakkı Yasası). Web sitenizin içerik veya resimleri resmi olarak altında tutan derneği.

    Cross Linking: Çapraz link / bağlantı. Anlam olarak karşılıksız link demektir. Örnek olarak; anlaşma gereği ziyaretçimiz kendi sitesinden bizim sitemiz Hep Tasarım'a link verecek olsun. Biz de Hep Tasarım sitemizden değil de bir başka sitemizden müşterimizin sitesine link/bağlantı verirsek Google'ın sevdiği bu çapraz link yani karşılıksız link mantığına uymuş oluruz.

    Agent Name: User-Agent'in eş anlamlısıdır. Arama motorunun robotu olarak ya da ziyaretçinin browser'ı olarak tanımlanan isimdir (Browser: Internet Explorer, Opera, Google Chrome, Netscape Navigator veya Mozilla gibi tarayıcı adı).

    Google Dance: Google'ın arama sonuçlarındaki dalgalanmalara denir. Bu dönemde anahtar kelimelerinizde yükselebilir veya düşebilirsiniz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü