Eğitim Sitesi

Ad Kökü Nedir? Ad Kökü Hakkında Kısaca Bilgi

Ad Kökü Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Ad Kökü:

Somut veya soyut varlıkları veya onların vasıf, durum ve ilişkilerini gösteren ve yapı bakımından bölünemeyen ad: el, ayak, baş vb.

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Kanalı Kontrol İşlevi: İletişimde kullanılan kanalın durumunu kontrol etme ve iletinin alıcı tarafından alınıp alınmadığını kontrol etme.

    Kök: Bir sözcüğün üzerinde bulunan bütün ekler atıldığında anlamlı olarak kalabilen en küçük parçadır. Örnek : Bal, kaş, göz, el

    Eş Sesli Sözcükler: Yazılış ve söylenişleri aynı, anlamları farklı olan sözcüklere eş sesli (sesteş) sözcükler denir. Örnek : Havuzun suyu çok güzel, hemen dal. Bu dal her an kırılabilir. (dal kelimesi sesteştir.)

    Kelime: 1. Tek başına anlamı olan ya da cümle kuruluşlarında anlamın tamamlanmasına yardım eden ses veya ses topluluğuna sözcük (kelime) denir. 2. Bir veya birden çok heceli ses öbeklerinden oluşan, aynı dili konuşan kişiler arasında zihinde tek başına kullanıldığında somut veya soyut bir kavrama karşılık olan yahut da somut ve soyut kavramlar arasında geçici ilişkiler kurmaya yarayan dil birimi. Söz, sözcük.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü